Als je op zoek bent naar een prachtige omgeving om te verkennen, hoef je niet ver te zoeken als je in Zuid-Limburg woont. Met de Duitse en Belgische grens op slechts een steenworp afstand, heb je toegang tot enkele van de mooiste gebieden van Europa om te wandelen en te fietsen. Of je nu de Eifel, de Ardennen. Land van Hervé of de Voerstreek wilt verkennen, je zult versteld staan van de adembenemende landschappen en de rustige sfeer. Daarnaast gebruikt de Limburger België en Duitsland ook vaak om goedkoop boodschappen te doen.

Tijdens de recente Paasdagen hebben wij zelf de schoonheid van de Voerstreek mogen ervaren, en we waren meteen weer verkocht. Onze wandelroute bracht ons langs de pittoreske dorpen Remersdael, Hombourg en Teuven, langs prachtige landschappen en over goed onderhouden wandelwegen. Het mooie was dat we in het eerste uur van onze wandeling niemand tegenkwamen, wat ons de gelegenheid gaf om echt te genieten van de rust en stilte van de natuur. En de afsluiting bij een gezellig Belgische café mag natuurlijk niet vergeten worden.

Als je op zoek bent naar een iets avontuurlijkere wandelroute, is de Balade du Ninglinspo een must-see attractie. Deze toeristische wandeling ligt in de Ardennen op minder dan een uur rijden van Eys (tenminste, als je er na een kwartier rijden niet achter komt dat je wandelschoenen nog thuis in de gang staan 😁). De wandeling is een adembenemende route langs de Ninglinspo-rivier. Normaal gesproken is dit een drukbezochte attractie, maar tijdens Koningsdag is het er redelijk rustig, omdat de Belgen die dag gewoon moeten werken.

Hebben de foto’s je overtuigd? Er is nog plek in ons vakantiehuis!

Neem contact op via het contactformulier en wij informeren u over de mogelijkheden.

Leave a Reply